Nazalost nisam sklon kurtuaziji kao Sale, niti sam vaspitavan da postujem starije samo zbog njihovih godina, a posle svih tvojih akcija ne mogu jednostavno da ignorisem tvoje prisustvo kao sto to rade ostali na forumu.
Prva stvar je samo tvoje pojavljivanje ovde i komentarisanje tribine a da pre toga nisi odgovorio na postove vezane za kradju glasova na proslim izborima. Kradju koja je odradjena u tvoje ime i za tebe, bar kako kruze price. Inace te price se zasnivaju na pricama svedoka koji iz meni nejasnih razloga to ne zele i javno da kazu/napisu.
Druga stvar su SMS poruke koje idu sa tvog telefona i u kojima se pominje cascavanje jagnjetinom ako prodjes na izborima to jest ako osoba koja dobije SMS ti da glas. Iskreno vredja me i pomisao da pokusavas ikoga da podmitis sa pola kile mesa, dok sa druge strane vremena jesu teska a plata je mala.
Treca stvar je tvoj izvestaj o radu koji cu prokomentarisati malo.
gsipetic ::Poštovane kolege
Ovom prilikom Vam podnosim izveštaj o radu. Čast mi je bila to što sam bio predsednik podružnice ŽT „Vuča i saobraćaj" i zamenik predsednika Glavnog odbora Sindikata TENT. Za 40 godina ni jedan manevrista nije imao tu čast.
Po dolasku u Sindikat sačekala me je podela na dve koalicije:
1.Zoran Blažić...............................1.Nebojša Cvetković
2.Goran Šipetić.............................2.Slaviša Kopitić
3.Mile Šašić (izdao)..................... 3.Vladimir Kuzmanović
4.Duško Šipetić (izdao)............... 4.Ljubinko Vasiljević
Interesi su bili suprotstavljeni, a od koalicije smo ostali Zoran Blažić i ja. Odgovorno tvrdim da nisam izneverio interese podružnice iako su pritisci bili veliki. lzborio sam se za mesto koje pripada podružnici za zamenika predsednika Glavnog odbora. Dolaskom u Sindikat sačekalo me je 6+2 milona manjka i u kasi,700.000,00 hiljada duga prema advokatu i raskinut ugovor o zastupanju za 26%.
Odmah je potpisan novi ugovor sa advokatom gde se plaćalo po izlasku na suđenje i izmiren je dug.
Nije bas pohvalno voditi izgubljene bitke. Sa ove vremenske instance zar ne mislis da si nam potrosio dve godine uludo? Zar nije bilo bolje i postenije skupiti raju, reci im u cemu je problem i dati ostavku na sve funkcije u sindikatu zbog nemogucnosti da ista uradis.
gsipetic ::U 2010. god. obnovljene su tužbe da ne bi došlo do zastarevanja postupka.
Nastavljena su suđenja, za Ćurčina je podnet prigovor za kasacioni sud gde će se uporediti tužbe iz Novog Sada sa apelacionog suda i Beogradskog.
Zasto sindikat nije pratio sudjenja? Zasto se kasnilo sa novim tuzbama pa samim tim i do zastarenja odredjenog perioda za koji se ne moze tuziti?
gsipetic ::Smanjeno je bahato ponašanje u Sindikatu, prestala je praksa nenamenskog trošenja para, pa sad ima u kasi blizu 14 miliona dinara. Dok sam obavljao dužnost podpresdenika GO potpisan je Kolektivni ugovor, daleko bolji od prethodnog:
1.Poslodavac ne može donositi odluke bez saglasnosti Sindikata
2.Dobijeno je više dana godišnjeg odmora
3.Za rođenje deteta dobija se jedna prosečna zarada
4.Pravo na uvećanje zarade za smenski rad 5%
5.Jubilarne nagrade, isplata u bruto iznosu.
Koliko vidim ovo nisi pisao kao tvoja dostignuca u sindikatu, sto me dovodi do zakljucka da si bio prisutan ali nisi uticao na sled dogadjaja. Necu ovo komentarisati bas iz razloga koje sam naveo.
gsipetic ::Na rekreaciju i na rehabilitaciju iz podružnice nije išao samo ko to nije hteo. Omogućio sam da na Kipar ide kolega iako je to bilo predviđeno da ja idem. Kada su se nabavljali aparati za vodu prvo je naša podružnica dobila, pa onda ostali.
Ovo i ne zahteva komentar, mada je i nebitno iz aspekta egzistencije. Ako mi je plata zbog rasta evra manja za 25% nego u 2008 godini zar mislis da je ikome bitna rekreacija, rehabilitacija ili aparati za vodu.
gsipetic ::Obezbedio sam najpovoljnije stambene kredite sa kamatom od 2,5%, gde je preko 40% zaposlenih rešilo svoje stambeno pitanje.
O kojoj banci je rec? Ako pricas o Alpha banci moram da te demantujem. Alpha banka ima paket Alpha Plata koji utice na smanjenje kamate za stambene kredite i jos brdo sitnijih stvari. Ugovor sa bankom, ako sam dobro shvatio podpisuje firma sto znaci da si mogao samo da iniciras podpisivanje tog ugovora.
Ono sto je najbitnije, kamata nije 2.5%. Kamata na stambene kredite u Alpha banci je zasnovana na tromesecnom euriboru plus kamata banke manje svi popusti koje ostvarujes u banci. U mom slucaju to je 4.04% sto je mnogo vise od 2.5%. Zadnjih mesec dana nisam svracao u banku tako da ako je doslo do smanjenja kamate u zadnjih mesec dana ja ti se izvinjavam jer nisam o tome obavesten.
gsipetic ::Za dva zadnja meseca sam obezbedio za poružnicu 120.000.00 dinara:
a. 50.000,00 dinara za proslavu ŽT-a
b. 30.000,00 dinara za stručnu eskurziju gde je i vraćeno 13.570,00din
c. 30.000,00 dinara za proslavu 15 godina rada naših kolega u TEK-u.
Zar sindikat nije i ranije sufinansirao ovakve hepeninge? Nikad nisam bio ni na jednoj proslavi kao ni na ekskurziji pa ne znam kako to funkcionise. Ako sindikat to normalno ne sufinansira onda ti svaka cast. Tesko je u danasnje vreme nekom izvuci pare iz dzepa
gsipetic :: Do sada sam poslao bezbroj dopisa predsedniku države, premijeru, ministru energetike, ministru pravosuđa, direktoru EPS-a u kojima sam tražio pravo za smenski rad i poštovanje zakona, što se može proveriti u arhivi u Sindikatu.
Veoma nadmeno i bahato receno. Zar ne mislis da mi nismo ovde zbog tebe nego da si ti bio u sindikatu zbog nas? Zar ne mislis da si trebao da nas obavestavas bar na nedeljnoj bazi o tome sta se radi a ne ovako da kazes da koga sta interesuje ima u arhivi.
gsipetic ::Vreme će pokazati šta sam uradio.
Ukoliko mi ukažete poverenje da budem član podružnice, i deo tima radiću na ostvarenju sledećih ciljeva:
1.Dobijanje tužbe za 26% za 6 meseci ili podneti ostavku
2.Primenu zakona i člana 108. stav 2. da to primenjuju u narednoj godini
3.Povećanje vrednosti radnog časa za januar na 140 za prvi kvartal
4.Ogranak u 2011. god.
Nemojte dozvoliti da nam se smeju ostale podružnice, izaberite jak tim, kao što smo to uvek bili, složni i najjači.
14. i 15. decembra izađite na izbore i glasajte po Vašoj savesti.
Goran Šipetić br. 5 na glasačkom listiću
Kako mislis da dobijes 26% za 6 meseci ako to nisi uspeo za dve godine? Jel ti mozda znas nesto sto mi smrtnice neznamo a sto treba da se desi u narednih 6 meseci.
Nazalost nismo jaki, samim tim sto nismo slozni. Da smo slozni nikom ne bi bilo bitno da li je u sindikatu masinovodja, manevrista, pregledac ili dispecer to jest otpravnik. Nadam se da cemo jednog dana shvatiti da smo u istim govnima i da je nebitno ko je iz koje grupacije jer smo svi zajedno u ZT-u. E tada cemo biti jaki, i tada ce se birati ljudi koji mogu da nesto urade a ne po kljucu iz svake grupacije procentualna zastupljenost.
Ovakav papir je zahtevao i tvoj podpis. Bez podpisa to je dokaz koliko postujes clanstvo od kojeg trazis da te ponovo bira.
Jos jednom se izvinjavam na ovako dugackom postu. Takodje se izvinjavam Sipe ako sam te icim uvredio u ovom postu jer mi to nikako nije bila namera.
Kad malo bolje razmislim za dve godine koliko si u sindikatu ja nisam imao prilike da te upoznam a sad citam i komentarisem tvoje izvestaje o radu. Ranije sam upoznavao moje sindikalne predstavnike u onih par dana pred novu godinu, jer su nam delili paketice licno.
Tebe nisam uspeo ni tako da upoznam
Aj na kraju srecno ti bilo na izborima, neka najbolji bobede